donderdag 11 december 2014

TEST TWEEDE PROTOTYPE

TESTDAG TWEEDE PROTOTYPE

Vandaag was het dan eindelijk zo ver en kon het tweede prototype getest worden. Dit gebeurde in het Magdalenapark naast de gebouwen van HOWEST Kortrijk. Hier werd een stevige tak uitgekozen die een hoogte had van ongeveer 3à4m. Hieronder staat een filmpje waarop getoond wordt hoe je met de schommel te werk gaat van het gooien van de musketons over de tak tot het leggen van de laatste knoop na het opdraaien van het touw. Na het testen van het tweede prototype konden we ook nog enkele vaststellingen doen. Ten eerste moet er een geïntegreerde oplossing worden gevonden voor het opdraaien van het touw zodat dit volledig weggewerkt zit in de plank. Verder zou een patroon van kleuren misschien ook wel niet mis staan op het hout als extra troef van het product. Verder moet er achter de technische gedachte van de schommel zeker niets veranderd worden.

Fragment 1
In dit fragment wordt er getoond hoe we de musketons op een eenvoudige manier over de tak van de boom gaan zwaaien. In het filmpje gebeurd dit met 1 musketon uiteraard moet dit ook met de ander musketon gedaan worden!
 

 
 


 
Fragment 2
Dit fragment toont de volgende stap, namelijk hoe bijde musketons in de ijzeren haken op een eenvoudige manier kunnen worden gelegd.
 
 
 
 
 
 
 
Fragment 3
In dit fragment wordt weergegeven hoe we het touw gaan opdraaien ronde de geplooide metalen RVS-ijzers.
 
 


 
 Fragment 4
In dit laatste fragment wordt getoond hoe het touw met een eenvoudige timmermanssteek vast wordt gezet zodat het touw  niet kan doorschieten. Er wordt voor een timmermanssteek geopteerd omdat deze namelijk zichzelf gaat gaan aanspannen naarmate hoe meer druk er op komt. Na deze stap is het tijd om er dan op los te schommelen !!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten