dinsdag 9 december 2014

TWEEDE PROTOTYPE

TWEEDE PROTOTYPE 

Nadat het eerste prototype op technisch gebied goed werd bevonden, werd er gestart met het uitwerken van een tweede prototype die dan zou kunnen uitgetest worden. De vorm werd iets veranderd. Deze is namelijk iets minder ovaal waardoor het zit-oppervlak groter is geworden en de draagkracht en het comfort nog groter zijn. De doorsnedes zijn evenwel 20x50cm gebleven. Er werd geopteerd voor beuk hout als zitvlak dit was afkomstig van een traptrede die afgebroken werd en is dus een recyclagestuk! Beuk staat bekend als een sterke, harde splintervrije houtsoort en is ook makkelijk verwerkbaar, gaten boren e.d. . Dit hout werd 1cm ingefreesd aan de onderkant zodat het technische gedeelte met de touwen toch wat zou weg zitten. Verder werd er zoals bij Prototype 1 ook geopteerd voor de gebogen ijzers en musketons, en was ook het touw hetzelfde. Enkel aan de onderkant werd er nu gebruik gemaakt van gebogen ijzers om de draad rond op te spannen omdat dit prototype sterk moest zijn om getest te kunnen worden. Verder staat hieronder het volledige stappenplan van denkproces tot afgewerkt prototype uitgelegd.
Fase 1: Uitwerken idee├źn in schets en uitschrijven technisch gedeelte.

Fase 2: Uitzagen van de omtrek en aftekenen van de uit te frezen binnenkant en RVS-ijzers. Fase 3: Plooien van de RVS-ijzers voor het opspannen en vastleggen van het touw.
Fase 4: Uitfrezen van het hout zodat het touw mooi weggewerkt zit.

Fase 5: Inveizen van de RVS-ijzers voor het opdraaien en knopen van het touw.


Fase 6: Indraaien van de geplooide ijzers waar de musketons aan vast gemaakt worden.


Fase 7: Musketons vast leggen en touw door het gat steken zodat dit aan de achterkant kan worden opgedraaid en kan worden vastgelegd.                                                                                                                                                                                                  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten